An athletic young couple wants to transform a fourplex to create their primary residence, while maintaining a rental unit on the first floor. The existing part of the house, dating from the 1930s, is restored on the street side, and the attached garage is restructured to match, as well as to accommodate the new outdoor terrace perched on its roof. Topped with an angular wooden structure, this volume breaks up the perpendicular volumetry of the corner building and allows gardens to nestle into its interstices.

Source: Canari House / NatureHumaine | ArchDaily

Pictures by Adrien Williams

Canarihouse_13 Canarihouse_9 Canarihouse_18

Canarihouse_2

Canarihouse_3

Canarihouse_20

Canarihouse_19

Canarihouse_12

Canarihouse_4

Canarihouse_5

 

NEWS
Interesting architectural, design and real estate news from Montreal, Toronto, Vancouver & international markets to read on our favorite websites. Feel free to submit yours!
tagged in Naturehumaine